sobota, 19 lipca 2014

DOMOWE NIE TUCZY!


Dobre domowe ciacho? Cieplutkie, prosto z piecyka, ale i tak dobre mimo upału?
Ja dziś pokusiłam się o bananowca ;)



Kto ma ochotę, niech piecze, a czo tam!

SKŁADNIKI
  • 1 szklanka cuukru,
  • 1/2 szklanki olejuu.
  • 3 sztuki zgniecionych bardzo dojrzałych bananów (najlepiej potwierdzić dowodem osobistym),
  • 1 jajko,
  • 1/4 szklanki mlekaa,
  • 1 i 3/4 szklanki mąąki,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • 1/2 łyżeczki soli.
DO ROBOTY

  1. CUKIER + OLEJ + BANANY + JAJKO + MLEKO --mikser--> merdać na gładko!
  2. włącz piekarnik na termoobieg 170 sztopni czelszlujsza! niech się nagrzewa!
  3. wymerdana część nr.1 + reszta składników --mikser--> merdać na gładko!
  4. FORMA-KEKSÓWKA(wyszmarowana margaryną) + wymerdana całość - >wstawić do nagrzanego piekarnika.
  5. Ustaw budzik, żeby za 40 minut wyciągnąć ciasto.
  6. Jeśli się nie dopiekło to niech się jeszcze piekli 5 minut lub ile mu trzeba.
  7. Konsumować z nutellą, dżemem, samo lub z owocami.

CIAO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz